Als het aankomt op de inspectie van kale printplaten is IPC-A-600 al jarenlang dè standaard voor toelaatbaarheidscriteria. Streefniveau, toelaatbaar niveau en non-conformeel niveau voor rigide en flexibele kale printplaten worden besproken en getoond. Wereldwijs profiteren zowel printplaatmakers als hun klanten van de verbeterde communicatie die hiervan het gevolg is, want ze spreken nu immers dezelfde taal.

IPC-A-600 Certificeringstraining Toelaatbaarheid van Printplaten

Niet alleen printplaatproducenten maar ook assemblagebedrijven vertrouwen op dit document als ze kwaliteitsproblemen tegenkomen. Aangezien IPC-A-600 een van de meest gebruikte standaards is die de IPC heeft gepubliceerd, is het wellicht een goed idee om deel te nemen aan een van de certificeringstrainingen hierover en daardoor kennis en zelfvertrouwen op te bouwen voor op het werk.

Er worden drie trainingsniveaus geboden:
Vanwege de specifieke taken, rollen en eisen van elke deelnemer worden er drie certificeringsmodellen aangeboden:

 • IPC-A-600 Certified IPC Specialist (CIS)

  Deze training is gericht op wat productiemedewerkers, operators, inspecteurs, ingenieurs, inkopers en andere betrokkenen moeten weten om kale printplaten te kunnen inspecteren en er toelaatbaarheidsbeslissingen over te kunnen maken.

 • IPC-A-600 Certified IPC Trainer (CIT)

  Om zelf CIS trainingen te kunnen verzorgen moet men gecertificeerd zijn als CIT. Personen die trainingen als Certified IPC Application Specialist (CIS) gaan verzorgen profiteren van de extra informatie die ze in deze CIT training krijgen. Trainers en kwaliteitsopzichters zijn uitstekende kandidaten voor deze instructeursopleiding, net als opzichters in engineering en productie.

 • IPC-A-600 Certified Standards Expert (CSE)

  De IPC Certified Standards Expert (CSE) is een vakspecialist met een hoog kennisniveau en inzicht in een specifieke IPC-standaard. De rol van de IPC Certified Standards Expert (CSE) kan per organisatie verschillen. Meer informatie over het programma en de verschillen ten opzichte van Certified IPC Trainer (CIT) vindt je bij IPC: https://www.ipc.org/ContentPage.aspx?pageid=Certified-Standards-Expert-CSE

Trainingmodules
De CIT training dekt het hele IPC document en bereidt de instructeur voor op het lesgeven in alle CIS modules. In de CIS training, echter, is alleen module 1 een vereist onderdeel. De andere drie modules kunnen besproken worden naar gelang de behoeften van uw bedrijf. Zo kan de CIS training op maat gesneden worden naar de wensen van de deelnemers.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Printplaat productclassificaties en toelaatbaarheidscriteria
 • Basismateriaal voorwaarden voor oppervlakte en onder-de-oppervlakte, zoals bramen, inkepingen, haloing, measling, delaminatie, inclusies
 • Plated-through and niet-ondersteunde gaten
 • Randconnectoren, rechthoekige en ronde SMT landen
 • Soldeermaskercriteria zoals hechtings- en registratiekwesties
 • Patroondefinities zoals geleiderweidte en -afstandbepaling en ringvormvereisten
 • Dielektrische materiaalcriteria voor verwijdering van vegen, leegtes, en afstandsbepaling van laag tot laag
 • Geleiderdikteverseisten zowel voor externe als voor interne lagen
 • Plated-through gatvereisten voor koperbeplatingsdikte, leegtes, knopvormen en barsten
 • Microviavereisten, koperen kapbeplatingsvereisten, gevulde vias (met koper of andere materialen)
 • Toelaatbaarheidscriteria voor rigide, flexibele en rigid-flex printplaten en metaalkernprintplaten
 • Criteria voor reinheids- en soldeerbaarheidstesten en afwegingen voor algemene hantering van printplaten

Extra’s in het CIT Programma
De CIT training omvat de volgende voordelen:

 • Tips over het gebruik van de standaard bij inspecties
 • Administratieve taken bij IPC certificering
 • Tips over optimaal gebruik van het lessenplan en de materialen
 • Essentiële instructeursvaardigheden

Investeer vandaag nog in voortdurende kwaliteitsverbetering — met IPC-A-600, de Certificeringstraining voor Toelaatbaarheid van Printplaten.

Voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie, of andere trainingsgerelateerde kwesties, aarzel niet om contact op te nemen per telefoon (045-5703333), per email (sales@piek.email) of vul onderstaand formulier in.

IPC-A-600
IPC-A-600 Classroom
Training Kalender

Geplande regionale IPC-A-600 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
02 december 2019IPC-A-600DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
16 december 2019IPC-A-600EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
11 mei 2020IPC-A-600DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
29 juni 2020IPC-A-600EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
23 november 2020IPC-A-600DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
07 december 2020IPC-A-600EngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.