IPC J-STD-001, Vereisten voor Gesoldeerde Elektrische en Elektronische Assemblages, is het ijkpunt bij uitstek gebleken voor de productie van elektronische assemblages over de hele wereld. De standaard beschrijft criteria voor materialen, methodes en toelating bij de productie van hoogwaardige, gesoldeerde verbindingen, zowel gelode als ongelode.

IPC J-STD-001 Certificeringstraining van Vereisten voor Gesoldeerde Elektrische en Elektronische Assemblages

De nadruk ligt op procesbeheersing en legt de in de industrie overeengekomen vereisten vast voor een breed scala aan elektronische verbindingen. Het is het document bij uitstek voor de technische ondersteuning van kwaliteitscontrolesystemen in de elektronische industrie.

Er worden drie trainingsniveaus geboden:

 • IPC J-STD-001 Certified IPC Specialist (CIS)

  Deze training is gericht op essentiële kennis voor inkopers, inspecteurs, operators, procesingenieurs , testingenieurs, kwalteitscontroleurs en andere betrokkenen bij het inkopen, produceren, testen en inspecteren van printplaatassemblages.

 • IPC J-STD-001 Certified IPC Trainer (CIT)

  Om zelf CIS trainingen te kunnen verzorgen moet men gecertificeerd zijn als CIT. Personen die trainingen als Certified IPC Application Specialist (CIS) gaan verzorgen profiteren van de extra informatie die ze in deze CIT training krijgen. Trainers zijn uitstekende kandidaten voor deze instructeursopleiding, net als opzichters in engineering, productie en kwaliteitszorg.

 • IPC J-STD-001 Certified Standards Expert (CSE)

  De IPC Certified Standards Expert (CSE) is een vakspecialist met een hoog kennisniveau en inzicht in een specifieke IPC-standaard. De rol van de IPC Certified Standards Expert (CSE) kan per organisatie verschillen. Meer informatie over het programma en de verschillen ten opzichte van Certified IPC Trainer (CIT) vindt je bij IPC: https://www.ipc.org/ContentPage.aspx?pageid=Certified-Standards-Expert-CSE

Trainingmodules
De CIT training dekt het hele IPC document en bereidt de instructeur voor op het lesgeven in alle CIS modules. In de CIS training, echter, is alleen module 1 een vereist onderdeel. Andere modules kunnen besproken worden naar gelang de behoeften van uw bedrijf. Zo kan een CIS training aangepast worden aan de behoeften van uw deelnemers.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Algemene vereisten betreffende bijv. Gezondheid en veiligheid, bekwaamheid van het personeel en definities
 • Materialen, componenten en vereisten voor apparatuur
 • Algemene soldeer- en assemblagevereisten
 • Snoerverbindingen and terminalverbindingen
 • Through-hole montage and beëindiging
 • Oppervlaktemontage van componenten
 • Vereisten voor schoonmaakprocessen, reinheidstesten
 • Printplaatvereisten
 • Deklagen, inkapseling en staking
 • Kwaliteitsborging van producten
 • Praktische soldeeropdrachten met snoeren en terminals, Through-hole technologie en SMT

Extra’s in het CIT Programma
Om CIT kandidaten op hun opleidersrol voor te bereiden omvat de CIT training ook het volgende:

 • Tips over het gebruik van de standaard
 • Administratieve taken bij IPC certificering
 • Tips over optimaal gebruik van het lessenplan en de materialen
 • Essentiële instructeursvaardigheden

Investeer vandaag nog in voortdurende kwaliteitsverbetering — met IPC J-STD-001, de certificeringstraining voor Vereisten voor Gesoldeerde Elektrische en Elektronische Assemblages.

Bedrijven die zich richten op ruimtevaart- en defensietoepassingen zijn wellicht geïnteresseerd in het IPC-J-STD-001 Space Addendum dat beschikbaar is als een facultatief document en trainingsmodule.

Verbeter uw begrip van de beheersing van soldeerprocessenen verhoog uw soldeervaardigheid

Voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie, of andere trainingsgerelateerde kwesties, aarzel niet om contact op te nemen per telefoon (045-5703333), per email (sales@piek.email) of vul onderstaand formulier in.

IPC-J-STD-001
Training Kalender

Geplande regionale IPC J-STD-001 trainingen

De data die opgesomd staan op onze website onder de kopjes trainingsoverzicht en cursuskalender zijn er speciaal voor onze klanten die maar een of enkele medewerkers hebben die getraind moeten worden in een specifieke cursus.

StartdatumTrainingTaalPlaats 
16 december 2019IPC J-STD-001DuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
20 december 2019IPC J-STD-001 SpaceDuitsWeingarten (Karlsruhe) voorheen BrettenOfferte Aanvraag
16 juni 2020IPC J-STD-001EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
16 juni 2020IPC J-STD-001 SpaceEngelsHeerlenOfferte Aanvraag
23 juni 2020IPC J-STD-001DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
23 juni 2020IPC J-STD-001 SpaceDuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
20 oktober 2020IPC J-STD-001DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
20 oktober 2020IPC J-STD-001 SpaceDuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
08 december 2020IPC J-STD-001EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
08 december 2020IPC J-STD-001 SpaceEngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Wij bieden enkele veel gevraagde opleidingen aan als open inschrijving. Kijk op de training kalender op onze website wanneer en waar, welke cursussen gepland staan. Als u een of meerdere van uw medewerkers wilt aanmelden voor een of meerdere trainingen, vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in.

PIEK en IPC trainingen voor groepen

Voor het certificeren en hercertificeren van groepen van medewerkers voor een van de door PIEK aangeboden cursussen, zoals beschreven in het trainingsoverzicht, kunnen wij u een speciaal aanbod doen. Bij theoretische cursussen hanteren we een speciale prijs voor groepen tot maximaal 15 deelnemers. Bij praktijk gerichte trainingen hanteren we een speciale prijs voor groepen met maximal 10 deelnemers. Voor verdere informatie over groepstrainingen vul dan a.u.b. het offerte aanvraag formulier in of neem contact op met ons salesteam.

Offerte Aanvraag

Hartelijk dank dat u interesse heeft in een opleiding bij PIEK. PIEK zal ervoor zorgen dat u een op uw wensen en behoeften aangepaste offerte ontvangt die aan uw opleidingsdoelstelling zal voldoen. Let op, afhankelijk van het aantal deelnemers van uw bedrijf kunt u in aanmerking komen voor een staffelkorting. Vult u a.u.b. onderstaande gegevens in. Onze medewerker zal dan uw verzoek in behandeling nemen. U krijgt dan binnen afzienbare tijd ons aanbod. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, zullen wij contact met u opnemen.